Vi känner alla till att värmeskydd är ett hett ämne, om du ursäktar ordvitsen! Om du tänker på värmeskydd som solskydd finns det många BB-krämer, CC-krämer och foundations på hudvårdsmarknaden som innehåller solskydd.

Men om man ska vara länge i solen (framför allt på daglig basis) litar man inte på en BB- eller CC-kräm eller en foundation för att skydda huden mot solens skadliga strålar. Samma sak gäller värmeskydd.

Under en tid har Kevin Murphy velat och känt behov av att skapa en särskild högpresterande värmeskyddsprodukt som ger fjällskiktet fullt skydd och ser till att håret behåller sin integritet. Detta är ett växande behov eftersom våra kunder använder värmeredskap varje dag. Det finns så många parametrar som kan påverka effekten hos värmeskyddande ingredienser och Kevin ville skapa en produkt som ger mätbart skydd upp till 230 °C.

Kevin är glad över att kunna säga att tekniken har kommit ikapp våra behov och han kan nu presentera HEATED.DEFENSE – ett leave in-skydd för ditt hår.

"HEATED.DEFENSE är ett osynligt leave in-skum som inte tynger ned och skyddar ditt hår mot värmeskador och de mekaniska skador som kan uppstå när du använder värmeredskap. Detta löser alla våra problem med värmeskydd eftersom HEATED.DEFENSE inte påverkar resultatet av dina favoritstylingprodukter från KEVIN.MURPHY."

- Kevin Murphy