Vi på Session har en stark tro på vår bransch och ser mängder av möjligheter i att ta hand om konsumenternas hår och drömmar på bästa sätt tillsammans med Sveriges frisörer 

Vi ser dock en utmaning när det gäller rekryteringen av morgondagens frisörer, många avslutar sina studier i förtid, hoppar av under praktiken m.m. 

Med dagens trend gällande antalet nya frisörer som kommer till vår bransch har vi en utmaning, den vill vi på Session anta.

Session gick i mars 2019 in som delägare i Svenska Frisörskolan som idag finns i Stockholm, Göteborg och i Trollhättan. Skolan startades 2005 i Trollhättan, 2008 startades skolan i Stockholm för att sedan starta ytterligare en i Göteborg 2009. 

Alla tre skolor är godkända av Svenska Frisörföretagarna, Handels och är Pivot Point Skolor. Skolan i Stockholm har sedan våren 2019 ett samarbete med Björn Axén, hösten 2019 kommer även skolorna i Göteborg och Trollhättan ha anslutit till detta samarbete.

SKOLORNA FÖRSER SVERIGE MED CA 90 FRISÖRER PER ÅR.

Sessions mål är att tillsammans med Svenska Frisörskolan skapa framtidens frisörer som säkerställer vår branschs framtid. Vi vill tillsammans med Svenska Frisörskolan skapa ett attraktivt yrke, en attraktiv skola som kan förse våra salonger runt om i Sverige med frisörer som vill utveckla frisörbranschen och bli en del av vår framtid.

Vi skall tillsammans höja intresset och statusen för vårt yrke, Frisör. Vi skall göra utbildningen mer attraktiv och säkerställa 100% beläggning genom att kommunicera vår branch, vårt yrke & vår skola på nya sätt. 

Session ser med spänning fram emot att utbilda morgondagens Frisörer!

// Peter Andersson, vd Session MAP AB