Tillsammans vänder vi trenden!

u902-768x965.jpg

Hej på Er!

Hoppas att ni har haft en bra start på oktober och vi ser fram emot ett bra avslut på 2019 tillsammans med er! Session brinner för vårt val av bransch och känner en enorm glädje att få vara en del av den, vi vill vara en del av den även i framtiden och hoppas att vi tillsammans med er kan skapa morgondagen!

En stor utmaning som vi och många av er kunder upplever är att det slutar fler frisörer idag än vad som börjar sin bana som frisör... det vill säga genomför en komplett utbildning, gör timmarna för en eventuell gesäll mm. Vi går minus på frisörer varje månad, och detta måste vi ändra på och vi måste göra det tillsammans. Vi som leverantör, ni som salong och Svenska Frisörföretagarna som branschorganisation, tillsammans kan vi vända trenden.

Men, för att vända trenden så krävs det att vi gör något annorlunda mot hur vi gör det idag och Session har agerat genom att gå in i ett samarbete med Svenska Frisörskolan. Vi vill tillsammans med Svenska Frisörskolan rekrytera morgondagens frisörer genom att: 

  • Göra yrket mer attraktivt, lyfta fram alla fördelar som finns med att vara Frisör

  • ​Skapa en högre status runt frisöryrket

  • Förmedla alla möjligheter som finns i yrket

  • Profilera om skolorna och göra dem mer attraktiva

  • Hitta morgondagens frisörer via ny kommunikation och nya vägar

När det gäller vår nya kommunikation runt skolorna så tror vi att vi kan hitta morgondagens frisörer hos er på salongen, det vill säga bland era kunder! Vi är säkra på att många som idag sitter och väntar på att bli omhändertagna av er har idag en "gäspig" vardag och de kanske längtar efter ett mer färgglatt liv som ert... det är de vi skall locka till frisöryrket.

Vi vill att ni söker ny personal till er salong genom ert nätverk... kanske din kund i stolen om två timmar är påväg att bli din nästa anställd? Just nu vet varken du eller kunden om detta men för att få reda på det måste vi väcka tanken och det är här Session kommer in i bilden. Via vårt nya material vill vi att ni hjälper oss att hitta morgondagens frisörer och väcka intresset hos dem som idag finner sin vardag "gäspig" och grå. 

Vi måste ALLA agera nu för att säkerställa vår, er och branschens framtid... ingen kan längre stå och titta på utan måste agera. Nu.

  • NU startar vi tillsammans rekryteringen av morgondagens frisörer

  • NU börjar vi tillsammans ta ansvar för vår gemensamma framtid

  • NU börjar vi tillsammans att visa upp möjligheterna med att bli frisör, skapa ett intresse för yrket, visa upp alla bra sidor med yrket, visa upp vardagen och alla saker man upplever som frisör... jämför gärna vår vardag mot många andra Yrken ... dvs skapa en "Hype" runt frisöryrket och dessa Möjligheter

  • NU börjar vi tillsammans att kommunicera och föra fram vårt nya material vi skapat för Svenska Frisörskolan som skall locka till intresse 


Kolla in vår nya hemsida https://svenskafrisorskolan.se/, här ser ni skolorna, avgifterna, anmälan m.m.

Tack & Tillsammans gör vi Morgondagen !

/ Peter Andersson, VD Session MAP